Använd din 3D-skrivare för att skriva ut en Quadcopter drönare


Detta inlägg innehåller instruktioner för att bygga en Quadcopter drönare med hjälp av en 3D-skrivare.


Vad kan jag skriva ut själv och vad behöver jag köpa?


Ram och stöd för ramhuset för drönaren kan skrivas ut. Varför är detta viktigt? Drönare går lätt sönder, speciellt om du är en nybörjar pilot. Med en 3D-skrivare har du tillgång till alla reservdelar du behöver och kan snabbt skriva ut dem, vilket kommer göra din pilotutbildning och vardagliga missöden lättare att hantera.


Förutom enklare reparationer, kommer din hemmagjorda drönare ger dig mycket mer kunskap om det inre arbetet och mekaniken.


Förutom de utskrivna delarna kommer du behöva material som inte går att skriva ut. Som motorerna för att driva propellrarna, batterier, elektronik, sensorer och fjärrkontroll.

3D-utskrivna versioner ser lite annorlunda ut i förhållande till dem som går att köpa. Förutom visuella och estetiska skillnader är de 3D-utskrivna versionen enklare att uppgradera, modulära och enklare att serva. I följande video förklarar Dennis Baldwin sin 3D-utgivna Quadcopter i detalj:

Några länkar till Quadcopter projekt

Om du vill bygga en egen, finns här några länkar till projekt som har en lagom ingångsnivå. Här finns några detaljerade guider för en 3D-utskriven Quadcopter och kringutrustning:


Här är en bygguide och är här finns en annan guide för mindre drönare med ett H-stativ, de använder Arduino som styrkort.


Här finns en guide hur du kan skriva ut en egen radiostyrd kontroll.

Om du är intresserad av mer exotiska mönster och experiment kan du skriva ut en liten UAV insectoid ornithopter som flyger genom att flaxa med vingarna.

Tänk på detta innan du börja flyga

Du skall dock hålla i åtanke att det finns vissa lagar som reglerar flygandet med drönare, så kolla upp vilka lagar som gäller där du bor. Tänk också på att inte flyga där det bor människor! Högtflygande föremål med propellrar som har hög hastighet i kombination med oerfarna piloter kan orsaka en hel del skador på människor och egendom.


YouTube är fylld med "hur man flyger en Quadcopter" instruktionsfilmer, så det kan vara en bra idé att se på de för att lära sig om grunderna innan du försöker flyga själv. När du väl har lärt dig grunderna kan du göra några fantastiska saker som Drönar racing, se video nedanför!


Uppdaterad den 18 September, 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar